Practicile ecologice în construcția incubatorului

Continuăm să aducem noi actualizări de pe șantierul Katalyst, de această dată vă anunțăm despre întărirea edificiului, de fapt, despre modul în care am întărit zidurile vechii clădiri! Am reușit să întărim pereții, deoarece repararea clădirii este mai eco-responsabilă, decât demolarea și punerea a ceva nou. Toate acestea acțiuni sunt necesare, din motiv că deșeurile din construcții reprezintă aproximativ jumătate din deșeurile solide globale, potrivit Băncii Mondiale. Conform unui raport din 2012, la nivel global, se precizează faptul că orașele generează 1,3 miliarde de tone de deșeuri solide în fiecare an. Se preconizează ca acest volum va crește până la 2,2 miliarde de tone în fiecare an până în 2025. Materialele de construcție reprezintă jumătate din deșeurile solide generate în fiecare an la nivel mondial. Pașii în gestionarea deșeurilor din construcții sunt depozitarea și segregarea, colectarea și transportul, reciclarea și refolosirea și eliminarea, toate aceste practici ecologice încercăm să aplicăm și aici, la construcția incubatorului Katalyst.

S-au continuat și lucrările în interiorul pivniței, se pregătește platforma pentru noile dotări cu echipamente de aerisire și a controlului temperaturii. Acest spațiu va fi responsabil pentru depozitarea produselor și merită o atenție deosebită în proiectarea acestuia.

Spațiul bucătăriei comune de asemenea a fost actualizat, a fost turnată podeaua. În plus, a fost ridicat și tavanul, care va servi drept podea pentru cafeneaua Katalyst, din interiorul căreia vizitatorii vor putea admira procesele de pregătire a deliciilor și vederea spre sat. Punem accent pe comoditatea și utilitatea spațiului bucătăriei comune, din acest considerent, fiecare milimetru al suprafeței este important de planificat. 

Apa, un element indispensabil în orice bucătărie, și pentru a avea acces la sursa municipală de apă, a fost săpată o tranșee de 200 de metri! Un efort colosal pentru muncitorii Katalyst. 

Tehnicile de construcție, amenajare și finisare a incubatorului agroalimentar, păstrează ideea de reciclare și reutilizare, cu multă responsabilitate față de mediu.  Vom continua să avem grijă de spațiul, în care vor fi dezvoltate produse inovative și servicii de calitate.