Construcția fosei septice

Katalyst Kitchens continuă lucrările de construcție și amenajare a spațiului pentru primul incubator agroalimentar. Recent au fost întreprinse primele etape de construcție a sistemului de colectare a apelor menajere care vor fi produse în interiorul incubatorului, și anume a fosei septice, rezervorului etanș subteran, care eliminǎ materiile poluante concentrate în apele uzate și asigurǎ reținerea materiilor solide și a deșeurilor plutitoare.

Cu scopul de a reduce impactul negativ asupra mediului, s-a decis ca în spațiul bucătăriei comune, a centrului de conferințe și a căminelor pentru vizitatori, să fie construite toalete de compostare, baterii cu temporizatoare, cabine de duș cu debit foarte redus, rezervoare pentru colectarea apei de ploaie și amenajarea sistemului de irigare prin picurare. Sistemul fosei septice, care va fi instalat, va gestiona apă menajeră de la fața locului cu două sisteme septice pasive, fabricate în Moldova, unul pentru bucătărie și altul pentru dușuri și băi. Ca urmare a tratării apei, aceasta va fi direcționată în subteran către copacii din livada adiacentă de fructe.

Datorită susținerii partenerilor de la SlovakAid, Centrului Slovak pentru Comunicare și Dezvoltare, EcoVisio, Optim, Agenția Elvețiană de Dezvoltare și Cooperare, precum și a echipei de construcții, care este dedicată procesului de construcție și amenajare a spațiului Katalyst Kitchens, toate planurile devin realitate.