Cisterna de 50 tone adusă cu suportul EcoVisio și Programului de Granturi Mici GEF - PNUD

În contextul ultimelor modificări climaterice, a fost resimțită deplin seceta din acest an, care a făcut ravagii și a creat daune. Am decis să acționăm și să căutat soluții.
Datorită EcoVisio și Programului de Granturi Mici GEF - PNUD, am reușit să aducem la Rîșcova o cisternă cu capacitatea de 50 tone, care va fi utilizat în calitate de rezervor de apă pluvială, conectată prin intermediul jgheaburilor la acoperișul clădirii primului incubator de produse agroalimentare din Republica Moldova, Katalyst Kitchens.

Vom putea pune în practică mecanisme ecologice de colectare, păstrare și utilizare responsabilă a apei și desigur vom demonstra faptul că la ferma Eco Village din Rîșcova există o astfel de adaptare, la moment fiind absolut necesară pentru a preveni daunele schimbărilor climatice care afectează producerea agricolă.

Valeria Șvarț-Gröger, directorul executiv al Asociației Obștești Katalyst, a remarcat: "Importanța suportului pentru Katalyst Kitchens este vitală pentru continuitatea proiectului primului incubator agroalimentar. Suntem foarte recunoscători celor care ne susțin, care cred în noi și ne motivează".
Katalyst Kitchens a beneficiat de suport financiar și material pe parcursul derulării proiectului, care promite a fi finalizat în anul 2021.