ANSA răspunde! Eveniment dedicat antreprenorilor din domeniul agroalimentar

În data de 5 decembrie, Katalyst Kitchens și EcoVisio au organizat un eveniment dedicat antreprenorilor din domeniul agroalimentari, la care au fost invitați specialistul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Ion Timuș, și tehnologul în domeniul alimentației publice, Adelina Fuior. Evenimentul avea ca scop informarea participanților cu normele, legile, hotărârile de guvern și regulamentele lansate de către ANSA, pentru îndeplinirea cerințelor legislaţiei în vigoare privind siguranţa alimentelor precum și a principiilor de certificare.

Datorită invitaților și a participanților, au fost abordate teme, care au rezultat în explicații detaliate asupra noilor prevederi ale legislației, care prevăd măsuri și responsabilități din partea producătorului pentru amenajarea spațiului de producere, a normelor de securitate, prezentarea și conținutul produsului și desigur livrarea acestuia.
Adelina Fuior, invitata specială a acestui eveniment, a remarcat: "Asemenea practici, seminare și traininguri sunt absolut necesare. Micii producători și cei care abia încep afacerea, au nevoie de sprijin și ghidare. Transparența și obiectivitatea inspectorilor ANSA ar putea facilita calea spre dezvoltare".

Pe parcursul seminarului, participanții au avut posibilitatea să pună întrebări și să primească răspunsuri calificate referitor la subiectele abordate. 

Acest eveniment a fost organizat datorită suportului Slovak Aid, Slovak Centre for Communication and Development, Liechtenstein Development Service, EU4Business și Entrepreneurship Academy.